Nová kamna

25.01.2010 12:33

V měsíci lednu probíhá již v loňském roce započatá oprava (rekonstrukce) topení ve spodní části budovy. Tuto akci jsme plánovali již několik let. Ale až nyní se nám podařilo našetřit z přiděleného rozpočtu – kolonka opravy -  dostatek financí (také díky tomu, že  většinu oprav na  technice i budově děláme svépomocí a zdarma). Provedli jsme průzkum trhu s topidly, vše pečlivě spočítali a pustili se do práce.

Ve „vinárně“ jsme vybourali krb – prasklé celé těleso – a nahradili ho krbovými kamny s výměníkem. Byl proveden rozvod topení a namontovány nové radiátory. Tyto jsou umístěny i v kuchyňce a skladu materiálu. Zde na  práce topenářské byla zjednána odborná firma (br. Machač). Ostatní bouračské a zednické práce si provádíme opět svépomocí sami.

 Co nás vedlo k těmto opatřením? Jednoduchá matematika. Havarijní stav krbu a mimo jiné i to, že budova je vlhká a každé topení je dobré. Lépe bude vysychat a ve skladu a dílně se nám bude lépe pracovat. Nebudeme si muset přitápět elektrickými topidli a tudíž ušetříme elektrickou energii.

Každý, kdo  bude  používat  topení  při  svých  akcích  tak  bude  přispívat  k  zlepšení  stavu  budovy č.p. 211, budovy v majetku městyse Častolovice a uchovávat hodnotu majetku na vyšší úrovni.

 

 

MS