Okrsek 29.5.2010 - Velká Ledská

01.06.2010 13:30

V sobotu 29.5.2010 od 13,00 hodin probíhalo na Velké Ledské okrskové cvičení. Za účasti sborů celého okrsku proběhlo losování startovních čísel a připomenutí si pravidel. Již tady nastal první malinkatý zádrhel. Pravidla, která jsme obdrželi všichni předem podstatě řešila pouze jeden problém, a tím byli protesty.

 Nastoupili jsme do závodu se startovním číslem pět a začali naše problémy. Stříkačka si nějak postavila hlavu a že nebude startovat. Nakonec se nám ji přeci jenom podařilo přemluvit, rychle jsme připravili materiál na základně odstartovali, Jirka přidal plyn, začal sát vodu a tctctctc….. ticho. Při nasazování přetlakového ventilu nám omylem rozhodčí zavřel benzín. No nic, stane se. Protože s běží dva pokusy, nic není ztraceno. Ve čtvrtek, když jsme stříkačku prověřovali, nasála vodu za 3,1 – 3,4s. Tak rychle to žádné jiné z přítomných nešlo. Jsme v klidu.

Velký problém začal v okamžiku startování mašiny před druhým pokusem. I za cenu zničené ozubené matky a krvavých mozolů se snažíme nastartovat. Klika je obroušená přímo neskutečně a nám se stále nedaří. Nakonec přistupujeme na nabídku kluků z Čestic a půjčujeme si jejich stroj. Stroj s těmi nejhoršími „soutěžními“ vlastnostmi. Podle našich změřených mezičasů nejhůř sál vodu (měl totiž skříplou trubičku podtlaku), výtlak taky nebyl nic noc. Ale co, alespoň byli ochotni nám umožnit absolvovat soutěž. Tak tedy znova. Připravit základnu a jde se na věc. Start, v zatáčce u základny padá Láďa a naděje na jakýs takýs výsledek je pryč. Přesto pokračujeme. Láďa nasadil koš, srážím savice, koš jde do vody a Jirka začíná sát. Bože to je doba, pomáháme pumpováním. Voda se plazí dopředu, proudaři dokouřili cigaretu a stále čekají na výstřik. Konečně. Tak a okrskové kolo je za námi a můžeme domů. Při úklidu jsou kluci najednou děsně, ale opravdu děsně, naštvaní. Podle výsledkové listiny jsme totiž o čtyři vteřiny porazili druhou Olešnici.      

 

MS