Opět soutěžíme v Polsku

29.07.2010 09:00

V neděli 27.června jsme se na pování přátel z Gminy Kondratowice zúčastnili Zawody Powiatowe w Strzelinie. Soutěž v požárním útoku za účasti dalších sborů z Čech. Mimo nás a našich „starých známých“ hasičů z Trutnova se této akce účastnili ještě zástupci z ústeckoorlických Libchav, pro které bylo všechno nové.

Naše účast byla domluvená asi takto. Předvedeme požární útok podle jejich pravidel a na závěr ještě podle našich pravidel.

Odjezd od hasičárny byl v 4,30 hodin ráno. Sraz jsme měli v Kondratowicích v 7,30. S příjezdem jsme se o patnáct minut opozdili, ale jinak cesta probíhala klidně. V 9,30 jsme pochodem s přes město Strzelin dorazili na městský stadion. Po nezbytných oficialitách nám pořadatelé oznámili, že vzhledem k časové tísni, poběžíme pouze útok podle našich pravidel společně s českými týmy. Protože jsme se připravovali na polská styl, jsme z toho trošku zklamaní. Vše jsme si vynahradili při soutěži českých týmů. S naší zásahovou stříkačkou jsme zvítězili a po nástupu a vyhlášení výsledků se všichni odebrali na tradiční hrachovou polévku. 

 Dalším bodem programu byla návštěva největšího granitového (žulového) dolu v Evropě. Tento je zároveň druhým největším na světě. Takovou „díru“ do skály asi už nikdy neuvidím. Následoval ještě společný oběd a pomalu jsme se vydali na zpáteční cestu. Do Častolovic dorážíme v 19,05.

 

MS